Between Us

Between Us

Description

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

Het beeld begon met de wens een werk te maken waarin kinderen, ons, volwassenen in de gaten konden houden. Dit omdat  kinderen in de toekomst in deze wereld gaan leven en wij, volwassenen, lijken er maar niet in te slagen om verantwoordelijk met die wereld om te gaan.

 

Nieuwe betekenissen.

Nu het beeld af is zie ik het volgende. De handen, die klein en fragiel zijn worden door een grote industriële constructie vast gehouden. De handen lijken niet veel te vertellen te hebben in dit verhaal, ze zijn over geleverd aan een grotere kracht. 

De handen maken een gebaar dat kijken symboliseert. De helderheid en daadkracht van het gebaar geeft me het gevoel dat de handen misschien toch de baas zijn over de grotere structuur. Dat ze zeggen, grijp mij stevig vast en houd me precies zo, zodat ik het allemaal goed kan zien. Deze tegenstelling fascineert me, en druk misschien wel de strijd uit die wij als mensen voeren met onze eigen technologische uitvindingen, wie is er de baas, wie leid.

 

 

Als eerste wil ik de Dreefschool en hun fantastische leerlingen en docenten willen bedanken voor de mooie samenwerking.

 

Graag wil ik ook de organisatie van de Beelden Gallerij Hetty Raams, Jaap van Zetten, Lex Rietveld, Harry Custers, De commissie, Tamara Sterman, An Demeester, De gemeente Haarlem, Het productie team Sindy Buissink voor haar enorme kennis en kunde in het organiseren van uitdagende processen, Smederij Van Galen voor het laswerk  en Roza, Violetta en Jacob voor hun assistentie, willen bedanken voor het realiseren van dit project!

 

 

Je maakt niets alleen!!

 

 

 

Anno Dijkstra